Kanser Düşmanı KABAK
Kızartmasıyla, dolmasıyla sofraların lezzetli sebzesi kabak, kanser riskini yüzde 60 oranında düşürecek kadar etkili bir besindir …
Κabakla çok çeşitli yemekler yapılabilir. Patates gibi dilimleyip artırsınız, kıymalı dolmasını yaparsınız, rendeleyip mücver yapabilirsiniz. Lezzetli bir sebze olmanın yanında sağlığa yararları da sayısızdır.
Kabak, kansere karşı yılmaz savaşçılar olarak bilinen beta-karotin,C vitamini, folate ve lif maddeleri bakımından bir hayli zengindir. Günde sadece yarım kabak yemekle kanser olma riskini yüzde 60 oranında azaltabilirsiniz.
Kabak, kansere karşı yılmaz savaşçılar olarak bilinen beta-karotin,C vitamini, folate ve lif maddeleri bakımından bir hayli zengindir. Günde sadece yarım kabak yemekle kanser olma riskini yüzde 60 oranında azaltabilirsiniz.
Yararlı maddeler
Bu kadar az miktar kabakta günlük beta-karotin ihtiyacınızın dörtte üçü, C vitamini ihtiyacınızın dörtte biri, folate ihtiyacınızın yüzde lO’u ve kabızlık ve yüksek kolestrolü önleyen lifin de yaklaşık üç gramı karşılanır. Diğer sarı sebzelerde olduğu gibi kabakta da bulunan karotenoid maddesi kanserin en büyük düşmanıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder